Categories
ALGEMEEN

Het Goede Gesprek over de toekomst van het stelsel

VRIJ 2 SEP ’22 – 10:00 – ITA

Op de tweede PRO-dag van het Nederlands Theaterfestival organiseren we een gesprek met de sector over de toekomst van ons stelsel.

Het afgelopen jaar heeft belangenvereniging Kunsten ’92 onder de noemer Kunsten2030 met zestig kunstprofessionals onderzocht hoe een toekomstig stelsel eruit zou kunnen zien. Van student tot schouwburgdirecteur, van circusartiest tot communicatiemedewerker.

Er is met een klein gezelschap bestaande uit verschillende richtingen een advies gegeven over de toekomst. Maar nu het rapport er is, is het aan ons als sector om daar verder mee aan de slag te gaan. Dus denk mee over de toekomst en laat je stem als theaterwerker horen. 

Juist als je denkt ‘daar weet ik te weinig over’, vragen we je om mee te doen. De sector is van ons allemaal. De aanbevelingen die doorgevoerd worden naar aanleiding van deze adviezen voelen we ook allemaal. Verscherp, bekritiseer, bestendig of bevraag en vul deze thema’s aan. Geef met jouw geluid verder vorm aan onze sector. 

We hopen dat dit gesprek een inclusieve verrassende denkruimte voor iedereen kan zijn die gewend en niet gewend is om over beleid te spreken.

Platform Aanvang op NTF

Het Nederlands Theaterfestival heeft ons uitgenodigd voor de derde editie van Het Goede Gesprek, een nieuwe gesprekkenreeks over de manier waarop we in de sector met elkaar praten. Eerder was Platform Aanvang Aanwezig bij Festival Cement en bij Delft Fringe Festival en we zijn er trots op dat we dit jaar met maar liefst twee programma’s onderdeel zijn van het NTF Pro programma. 

Onze insteek

Er verschijnen legio rapporten die gaan over het signaleren van problemen nu en het vormgeven van de sector van de toekomst. Wie heeft tijd om die te lezen? Niemand, terwijl de gevolgen wel consequenties hebben voor het beleid en daarmee door ons allemaal gevoeld worden. Dus wij lezen ze voor je en nemen jullie mee door de aanbevelingen en creëeren een veilige ruimte om hierop te reageren en jouw ideeën te delen.