Categories
ACTUEEL

Makersdag op Springtij

24 FEBRUARI ’23 – KARAVAAN ALKMAAR

In februari was Aanvang! bij Springtij tijdens hun Makersdag. Samen met ENT organiseerden we daar een gesprek tussen programmeurs en makers die samen antwoorden gaven op vragen als ‘Wat heb je nodig van de ander?’, ‘Waar ben je wel eens onzeker over in je werk?’ en ‘Waar zou jij ruimte voor willen maken?’
De deelnemers aan het gesprek gaven aan het heel prettig te vinden om in kleine groepjes in gesprek te kunnen over onderwerpen die je niet zo snel bespreekt met mensen van buiten je cirkel. Het gesprek bood de mogelijkheid om eens op een andere manier tegen dingen aan te kijken en om kennis en ervaring uit te wisselen.

Een aanwezige jonge maker zei over de makersdag:
“Het geeft vaak toch als maker zo’n rotgevoel om altijd maar in je eentje bezig te zijn, dus was het geweldig om met gelijkgestemden de mensen uit de ‘onbekende hoek’ zo uitgebreid te kunnen spreken.”