Categories
ACTUEEL

Stelselherziening Raad voor Cultuur


Op 14 maart werden we door de RvC in Den Haag bijgepraat over hoe zij zich voorbereiden op een nieuw bestel (vanaf 2029). Dat was interessant! Ze gooien het namelijk over een andere boeg; niet de vertegenwoordigers en de lobbyisten zijn aan zet. Maar de Raad heeft 60 representanten van het gehele podiumkunstenveld gevraagd in te stappen in 4 designteams. Die teams gaat volgens de methode design thinking aan de slag met de uitdagingen en innovaties voor de toekomst. Je kunt dit proces volgen op deze website.

Wij zijn erg enthousiast omdat de Raad zo vertrouwen geeft aan en kennis haalt uit de makers en mogelijkmakers uit het veld. Het markeert een stijlbreuk met het huidige rijskbeleid dat veel werkt met adviezen en meldingen vanuit gevestigde organisaties en lobbytafels.

Op 26 mei zal Aanvang! aanwezig zijn bij de ‘grote sessie met het veld’. We kijken er naar uit.